Spring naar inhoud

Zomervakantie

Zowel door buitenlandse toeristen als door de Tsjechen zelf wordt veel gewandeld en gefietst in de zomer. Vooral het mountainbiken is zeer populair. Dit heeft ertoe geleid dat er een enorm netwerk van gemarkeerde wandel- en fietsroutes bestaat. Deels zelfs beschreven in het Nederlands!
Wat dacht je van een Tsjechische Fiets Vierdaagse?
Zowel voor de zeer sportieve en getrainde fietser als voor de recreatieve fietser biedt het landschap ongekende mogelijkheden. Wij hebben zelf al heel wat afgefietst in de wijde omgeving en een aantal mooie routes voor u verzameld.

Op een fiets met 7 versnellingen kun je, met enige conditie, in de directe omgeving fietsen. Op een sportfiets met minimaal 21 versnellingen kom je met veel gemak over alle heuvels en glooiende hellingen.
Het gebied kent een groot aantal fietspaden en veel horeca gelegenheden voor een korte of lange stop. Uiteraard kun je ook ‘puur natuur’ gaan fietsen in de uitgestrekte natuurgebieden waar u zeer weinig mensen, laat staan terrassen tegenkomt. Met een mountainbike kun je kiezen uit talloze bospaden.
Naast fietsen kunt zich op en bij het meer zich de hele vakantie vermaken: Zwemmen, zeilen, catamaranzeilen, surfen, kanoën, raften: het kan van het vroege voorjaar tot het late najaar allemaal op het Lipnomeer of op de wildwater rivier de Moldau (in het Tsjechisch Vlatva). Een ideale locatie voor uw zomervakantie.

zomer-lipno-01