Spring naar inhoud

Wintersport

Let it snow, let it snow!
In de winter lijkt Zuid-Tsjechië als vanzelf te worden omgetoverd in een prachtig ski-, snowboard- en langlaufgebied. Uw vakantiehuis is gelegen op steenworp afstand van de skilift. Nabij het huis zijn alle benodigde wintersportartikelen te huur.
Vanaf het huis kun je op ski’s de lift bereiken. De lift brengt je naar het skigebied Kramolin.  Een zevental pistes en een snowpark voor snowboarders zorgen voor veel sneeuwplezier. De pistes variëren in lengte van 1000 tot 1250 meter en zijn voorzien van besneeuwingsapparatuur. Een skipas voor een volwassene voor zeven dagen incl. acht uur gebruik van het zwembad dat beneden aan het meer ligt, kost ongeveer 82 euro, een kind betaalt ongeveer 58 euro. In de winter kan er, mits de ijslaag het toelaat, op het Lipnomeer geschaatst worden. Maar ook kun je kiezen voor een van de langlauftrajecten, deze hebben een gezamenlijke lengte van zo’n 36 kilometer.

Voor de kinderen is er het kinderskigebied, vanaf 3 jaar kunnen ze al terecht bij de kinderopvang van een van de skischolen. Ook kunnen volwassenen en kinderen leren skiën bij de plaatselijke skischool. De prijzen voor de skipas in het nevenseizoen vindt je hier. Mocht je met meerdere personen gaan skiën dan kun je gebruik maken van de kortingen welke er gegeven worden. (Prijzen in Tsjechische kronen: 100 kronen is ongeveer 4 euro).

Indien de ijsdikte het toelaat kun je eindeloos schaatsen op het Lipnomeer. Binnen een kwartier lopen van ons vakantiehuis ben je aan de rand van het meer en kun je de schaatsen onderbinden. De Lipno ijsclub organiseert toertochten voor wedstrijdschaatsers en toerschaatsers. Indien je wenst kun je de hooggelegen skigebieden in het nabije Oostenrijk binnen 45 minuten met de auto bereiken. (Hochficht in het Bohmerwald)

Ook een tocht met een Husky slede honden behoort tot de mogelijkheden.

Bekijk ook de website van Skiareal Lipno!

ski-map-lipno

winter-lipno-02

winter-lipno-01